742124 städade Sverige

Under några veckor under våren pågår Håll Sverige Rent-kampanjen.Håll Sverige Rent har organiserat skräpplockardagar i flera decennier.

Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp – både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

I Sjöbo har bland annat familjen Dahlgren med barnen Freja och Birk deltagit i kampanjen genom att samla skräp vid hemmet i Ilstorp.

-Här är naturreservat så det känns väldigt angeläget att hålla det snyggt här och vårda miljön berättar mamma Charlotte Dahlgren.

I Sjöbo deltog 1971 deltagare i årets kampanj och 122 577 i hela Skåne.I hela Sverige 742 124.

– Vi ser att nedskräpningen ökar och våra hav är fulla med skräp. Det är ditt och mitt skräp, och det försvinner inte av sig själv. För de som är med i kampanjen blir skräpet synligt och förhoppningsvis låter man bli att kasta skräp i framtiden, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Mellan 2015 och 2016 har den genomsnittliga nedskräpningen ökat med 13 procent i de kommuner som mäter skräp. Det visar årets Skräprapport.

– Vi kan se att skräpet i städer som mäter generellt sett ökar. De kommuner som mäter jobbar ofta aktivt mot skräpet. Hur ser det då ut i alla de kommuner som inte mäter? säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

-Av: nyheter7.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *