Anton med i ”Smartare än en femteklassare”

bild_770

Lördagen den 15 mars startade en ny omgång av ”Smartare än en femteklassare” med Lasse Kronér som programledare.I programmet testar vuxna sina låg- och mellanstadiekunskaper. Till sin hjälp har de tävlanden åtta elever som går i klass 5.

En av de åtta eleverna är 11-årige Anton Unger från Helsingborg som går på Västra Ramlösa skola.Han blev utvald bland flera tusen sökande.

Vägen till programmet började med att klassläraren Inger fick ett mail från SVT med frågan om hon hade någon som kunde vara med.

-Hon hade så bråttom och hann bara att skriva tre och då skrev hon mig , Cleo och Sixten berättar Anton och fortsätter.Någon vecka senare fick vi åka till Malmö och en första casting och där fick vi ett test på ett tjugotal frågor och blev provfilmade. Någon vecka senare igen fick vi reda på att vi fick åka till Göteborg jag och Cleo. Där fick vi träffa Lasse , leka med honom , fick en rundtur i tv-huset och blev filmade med en kamera när vi gjorde en mattekluring.Efter ytterliggare någon vecka så ringde de från SVT och sa att jag hade kommit med.

Hur kändes det när du fick reda på beskedet att du kommit med?

Jag blev jätteglad.Hoppade och skrattade samtidigt som jag pratade med pappa i telefon.Fick beskedet i slutet av september tror jag.

Varför tror du att de valde ut just dig att vara med?

De sa att jag var allmänbildad , söt och charmig.

Hur var inspelningen?

Vi fick gå ner också sa de hur vi skulle börja programmet om vi skulle börja med att sitta eller springa in.Sedan så körde vi på Live on tape , vi låtsades att det var live men det var det inte.Sedan sa våran studiman ibland vänta lite vi tar om det där och sen så spelade vi in i två timmar sedan bandade vi minst tjugo minuter.

Sammanlagt blev det tre resor till Göteborg för inspelning.

Vilka är dina favoritämnen i skolan?

No , kemi , Engelska och slöjd.

Vad har du för fritidsintressen?

Jag är scout samt dansar hip hop och pardans.

bild_769
De tävlande barnen med Lasse Kronér.Anton främst till höger om Lasse.                             Foto: SVT

bild_771
Klasskamraten Cleo.

– Text: Thomas Persson / nyheter7.se , Foto: Thomas Persson och SVT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *