Bildextra: Bilsport Performance & Custom Motor Show 2017

Påsk och fina bilar.Nyheter7 besökte under påskhelgen Skandinaviens största bil- och mc-mässa för entusiastfordon , Bilsport Performance & Custom Motor Show i Jönköping på Elmia.Fyra hallar fyllda med utställda bilar och motorcyklar samt motorshower, tävlingar och underhållning.På plats finns utställare både från Sverige och från utlandet.Mässan hölls i år för 47:e gången.

En av utställarna på mässan var Fredrik Persson från Gärsnäs utanför Simrishamn som är med på mässan för fjärde året och som ställde ut sin Audi A4.

Messerschmitt – en tysk trehjulig bil som tillverkades mellan 1955 och 1964.

Mopeden 65 år.

Volvo V70 med Djungelboken-tema.

BMW med tema från filmen “Frost”.Bilen är populär både bland vuxna och barn och har under årens lopp samlat in över 50 000 kronor till Barncancerfonden.

Star-Wars bilen.

Engelsmannen Terry Grant – en världskänd stuntförare var på plats och deltog i showen utanför mässhallarna.Senast han besökte mässan var 2011.I showen deltog även en pansarvagn från Skaraborgs regemente samt Stuntförare Elliot Gröndahl tillsammans med Sara.

Bilbyggaren Lukas Kooz från Eksjö var på plats på Elmia.Lukas Kooz firar 20 år som bilbyggare.Han ställde ut 8 av sina bilar och visade upp 2 nya byggen.Sin första bil köpte han som 18-åring-en Ford Escort Cabriolet.

I Maj 2016 premiärvisades Rosa bilen.Under påskhelgen i år var den på plats på Elmia. Bilen är ett projekt för att stötta forskningen kring bröstcancer genom en insamling till Cancerfonden.

Scania-lastbil-R620 Topline med ”Gone in 60 seconds” som tema.På flaket en Mustang Shelby GT500.

-Av: Thomas Persson / nyheter7.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *