Circle K och Mer Sverige förenklar tillgängligheten för elbilisterna

Nu står det klart att ett roamingsamarbete är på plats mellan Circle K och Mer Sverige. Det betyder bland annat att parternas laddplatser kommer att öppnas upp och blir tillgängliga för båda företagens kunder, såväl privat- som företagskunder. Samarbetet innebär ett bättre erbjudande som förenklar betalning och ger smidigare tillgänglighet till ett större nätverk av laddare.

Circle K är nu mitt inne i en kraftig expansion inom E-mobility och tredubblar utbyggnadstakten på egna laddplatser. Som ett led i att förenkla för elbilisterna fördjupas nu samarbetet med befintliga partnern Mer Sverige. Roaminglösningen ger företagens kunder tillgång till varandras nätverk i Sverige med kundens befintliga betallösning, vilket innebär att kunderna totalt får enklare tillgång till fler laddplatser – och det blir samtidigt lättare att hitta laddare via företagens respektive appar, oavsett vem man är kund hos idag.

– På Circle K gillar vi att göra det enkelt för kunden och det här är verkligen ett gott exempel på hur vi tillsammans med partners skapar ett ännu större mervärde för våra kunder. Att ha goda samarbeten med partners är ett perfekt komplement till vår egen kraftiga expansion av laddare. Vi är glada att nu ha fått den här lösningen på plats, säger Johan Söderberg, Director Fuel & E-mobility på Circle K.

Båda parter har sett ett behov av en offensiv satsning, vilket är bakgrunden till det fördjupade samarbetet. Mer Sverige och Circle K har samarbetat sedan 2015 och idag finns det totalt cirka 40 snabbladdare under Mers varumärke på Circle Ks stationer. Dessa ingår i Mers rikstäckande publika laddnätverk med drygt 3 000 laddpunkter placerade på strategiska platser i hela Sverige.

– Vi fortsätter att göra det enkelt för elbilsföraren att ladda längs vägen. Roamingsamarbeten med premium-partners som likt Circle K delar vår syn på hur vi kan skapa en bra och proffsig laddupplevelse för kunden är en viktig del i detta arbete. Utöver det satsar vi vidare på att bygga fler och större laddplatser med supersnabbladdning i vårt publika laddnätverk strategiskt placerade intill restauranger, köpcenter, matbutiker och längs trafikerade vägar, säger Fredrik Nordin, Managing Director på Mer Sverige.

Samarbetet i korthet:

  • Båda företagens laddare blir synliga i varandras appar
  • I apparna syns tydliga priser för laddningen
  • Apparna visar även vilka laddstationer som finns totalt och vad det är för typ av laddare på respektive site
  • En samlad faktura, oavsett om man laddat hos Circle K eller Mer Sverige
  • Samarbetet beräknas vara igång inom kort

-Pressmeddelande från: Circle K

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *