”Det ätbara staketet” skördades

bild_1192

I uteklassrummet vid Kommendanthuset vid Malmö Museer blev det fredagen den 29 augusti skördefest och matlagning tillsammans med skolbarn från hela Malmö.

”Det ätbara staketet” skördades och barnen lagade mat tillsammans med sina skolrestaurangchefer.

Tjejerna Leonita och Natalia från klass 3 på Sofielundsskolan var två av eleverna på plats.

-Det har varit bra berättar tjejerna om hur det varit att varit med om detta.Tjejerna har odlat bland annat smultron , rädisor , jordgubbar och morötter.

Under dagen lagade man Kommendantens spicy pumpa- och potatisgryta och Malmö sommarsallad med timjan och persilja-vinegrette. Till dettt serverades bröd och örtsmör samt dragon- och honungs-cremé fraiche.

-”Att kombinera mat och odling är en fantastisk pedagogisk resurs och jag är glad att Malmö tar tillvara på detta. Jag deltar i skördedagen och matlagningen med glädje” säger Lari Pitkä-Kangas, kommunalråd med ansvar för stadsekologi i ett pressmeddelande.

Utställningen har varit ett samarbete mellan Odla i stan , Serviceförvaltningen, Miljöförvaltningen, Malmö stads skolrestauranger, Malmö Museer och några av Malmö stads skolor.

bild_1193

bild_1194

-Text och foto: Thomas Persson.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *