Elcykeln-Årets julklapp 2017

Under tisdagsförmiddagen 21 november för trettionde året i rad avslöjade Handels utredningsinstitut vad som utnämnts till årets julklapp 2017.Tidigare år har bland annat bakmaskinen, råsaftcentrifugen och surfplattan tagit hem titeln.I år blev det elcykeln.

HUI har tre kriterier för årets julklapp: det ska vara en nyhet, det ska sälja och det ska representera den tid vi lever i.

Elcykeln uppfyller alla tre kriterierna för Årets Julklapp.

− Elcykeln når en allt större publik. Den avlastar bil- och kollektivtrafik och kanske kan växla upp utvecklingen mot smartare städer, säger Jonas Arnberg, VD på HUI Research.Elcykeln har just nu stark vind i ryggen. Klimatoro, hälsotrend och regeringens premie gör den till en given årets julklapp, säger Jonas Arnberg.

Prognosen för julmånaden decembers totala detaljhandelsförsäljning 2017 är en omsättning på 78,5 miljarder kronor, vilket innebär en ökning med 3,0 procent jämfört med december 2016.

Motivering till Årets julklapp 2017:

Årets julklapp 2017 – elcykeln – speglar de svenska konsumenternas ökande klimatmedvetenhet, vilja att ta hand om sin hälsa samt att vara fri, flexibel och stundtals bekväm.

Elcykeln har på kort tid gått från att vara en exklusiv vara till att nå en bred målgrupp. Människor ges möjlighet att enklare än tidigare susa förbi storstadens bilköer, bemästra småstadens backar, trotsa slätternas motvind eller ta ut hunden på långtur i skogen. Elcykeln är en detaljhandelsprodukt som har stor potential att på djupet förändra samhällets infrastruktur och människors beteenden.

-Av: nyheter7

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *