Elever blev miljöhjältar

bild_780

Eleverna på Hedeskoga Skola utanför Ystad blev miljöhjältar under en dag när de den torsdagen den 10 april städade skolgården och ängen i Håll Sverige Rents årliga Skräpplockardagar som arrangeras varje vår och som avslutas på världsmiljödagen 5 juni.

– Miljömedvetenhet börjar i det lilla. Att plocka skräp i sitt närområde är en konkret handling som både gör skillnad och skapar miljömedvetenhet. Glädjande nog blir antalet unga skräpplockarhjältar fler för varje år. Nu vill vi se fler vuxna engagera sig, säger Anna Linusson, vd för Håll Sverige Rent i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet står det att Skräpplockardagarna för förskolor och skolor är en viktig del.Eleverna får en möjlighet att göra en konkret insats genom att plocka skräp men också lära mer om nedskräpning, återvinning, konsumtion och allemansrätt genom det pedagogiska material som Håll Sverige Rent tagit fram.

I Ystad Kommun deltar i år 31 klasser mot 18 förra året.

Samma dag den 10 april ordnade Ystad Kommun för första gången en manifestation där vuxna uppmanades att plocka skräp och den lockade ett 20-tal deltagare som samlades i Rådhusparken.

bild_778

bild_779

-Text och foto: Thomas Persson / nyheter7.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.