Gästrekord för Halloween på Liseberg

Halloween på Liseberg fortsätter att öka. När säsongen igår, söndag, stängde efter 16 öppetdagar hade 351 000 gäster besökt Liseberg – en ökning med ca 30 000 gäster jämfört med tidigare toppnoteringen från 2018. Vecka 44 är nu lika välbesökt som sommarens absoluta högsäsongsveckor på Liseberg.

Pumpor, skräckhus och zombies. Göteborgarna verkar inte kunna få nog av skräck och Halloween. När Liseberg för femte året hade öppet i anslutning till höstlovet så blev det nytt gästrekord ännu en gång. 351 000 gäster (330 000 gäster 2018) på 16 öppetdagar gör Halloweensäsongen till en av årets absoluta höjdpunkter för Liseberg. 

Omsättningen har också ökat från 90 till 100 miljoner kronor jämfört med föregående år. Även på tillresandesidan syns en ökning, något som märks bland annat på Lisebergs hotellbeläggning där den tidigare svåra vecka 44 nu blir allt mer populär.

– Gästsiffrorna är mycket glädjande. Halloweensäsongens framgång är en bekräftelse på att vi tagit viktiga steg på vägen på vår resa mot att bli en helårsverksamhet, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg.

Årets Halloween på Liseberg lockade med fler skräckhus än någonsin – fem stycken – och 38 öppna attraktioner. Totalt har 250 aktörer bidragit till att skapa ryslig stämning i parken som hade dekorerats med 100 ton närodlade pumpor, som nu efter avslutad säsong blir till biogas.

Nu väntar tio intensiva dagar när parken ska ställas om från Halloween till jul. Den 15 november öppnar Jul på Liseberg och då ska pumpor och zombies vara undanstoppade.

– Omställningen av parken, både från sommar till Halloween och från Halloween till jul, är en enorm utmaning under stor tidspress, men vi har en fantastisk personal som gör det omöjliga möjligt, säger Andreas Andersen.

-Pressmeddelande från:Liseberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *