Lekplats och Tennisbana invigda

bild_925

Under Torsdagseftermiddagen den 5 juni var det invigning på två platser i Skurups Kommun.

Kl 14:30 invigdes en ny lekplats på Munkaholm strax intill marknadsområdet i Folkets park.En och en halvtimme senare var det nyinvigning av tennisbanan i Abbekås.

I Skurups kommun finns ca 70 lekplatser i tätorterna Skurup, Rydsgård, Skivarp och Abbekås samt mindre byarna Slimminge och Tånebro.

Kommunfullmäktige beslutade under hösten 2013 om nya riktlinjer för lekplatser.Den nya lekplatsen vid Munkaholm är den första som blivit byggd efter dessa.Lekplatsen är tillgänglighetsanpassad med en helgjuten gummimatta så att alla oavsett funktionshinder ska kunna vara med.

-Vi är jätteglada för den säger Malin Henriksson Weberg med barnen Elvira och Elias.Det är barn ifrån 2-4 års åldern upp till tonåringar som är här och dottern har kul här med sina kompisar berättar Malin.

Både Elvira och Elias tycker den är rolig. Det bästa är att åka på rören berättar Elias.

Tennisbanan i Abbekås har några år på nacken.Tidigare fanns där sprickor i asfalten.Nu är den nyrenoverad med nytt lager asfalt och med blått underlag och gröna kanter , domarstol , bänkar och ett nytt nät.Under några sommarveckor kommer det att hållas en tennisskola.

bild_927

bild_926

bild_928

bild_929

-Text och foto: Thomas Persson / nyheter7.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *