Majblommebarn hedrade på Stockholms slott

Barn engagerade i Majblommans arbete var den 25 september inbjudna till Stockholms slott. Deras insatser prisades av H. M. Drottning Silvia vid en högtidlig diplomceremoni.

Majblommans insamling stärker barn i ekonomisk utsatthet, och är en årlig tradition sedan 1907. Några av de barn som utmärkt sig 2019 blev idag hedrade med diplom på Stockholms slott av H.M. Drottning Silvia. Drottningen är Majblommans högsta beskyddare.

För femte året i rad deltog Adolf Fredriks musikklasser – den skola som sålt mest majblommor av alla 2019. Dessutom diplomerades en rad barn och ungdomar som visat extra stort engagemang. Till exempel prisades en grupp unga fotbollsspelare från Västra Frölunda IF för sin laginsats i försäljningen. Andra Majblommebarn prisades för särskilt uthålliga, modiga eller entreprenöriella insatser. Också Majblommans unga konstnärer Alice Almarales Mossberg och Maximilian Maxi Svensson var på plats.

– Det är så roligt att få uppmärksamma barnen som är med här idag. De har allihop bidragit til Majblommans insamling på olika påhittiga och smarta sätt. Barnens insatser och engagemang är helt avgörande för Majblommans arbete med att motverka barnfattigdom i Sverige, säger Tove Lindahl Greve, generalsekreterare.

Majblommeföreningarna i Enköping och Lessebo mottog också diplom, liksom forskarna Britt-Mari Gilljam och Fredrik Alm, vars projekt finansieras av Majblomman.

-Pressmeddelande från: Majblomman , Fotograf: Jonas Ekströmer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *