Majblommepremiär

Majblomman_1

Våren är kommen och med den årets försäljning av Majblomman.Under två intensiva veckor kommer barn över hela landet att sälja majblommor.Tisdagen den 14 april var det säljstart.Hallonrött, lila och gult.Det är årets färger på Majblomman.

Sedan 1907 har Majblomman sålts till förmån för barn som behöver bidrag till saker som glasögon, en cykel eller fritidsaktiviteter. Nu,109 år senare lever majblomman i allra högsta grad.

Majblommans organisation består av en rad ideella lokala föreningar, 650 stycken runt om i landet varav en finns i Veberöd.

På tisdagseftermiddagen samlades femteklassare iförda gröna väskor fulla med majblommor vid äldreboendet Vevrehemmet där Veberöds majblommeförening med June Ljungqvist hade kickoff.I Veberöd är det femteklassarna på Svaleboskolan som säljer.Efter tal av bland andra byns präst , Patrik begav sig eleverna ut i byn för att sälja.Några gick in på äldreboendet och sålde och några ställde sig i entrén till Konsum.

Alma i klass tre på Ängaskolan i Ystad säljer för första gången och stod bland annat vid nyöppnade Burger King.I Ystad får man börja sälja när man går i tredje klass.

Majblommeföreningens högste beskyddare är Drottning Silvia.I alla år har Drottning Silvia köpt den allra första majblomman.På måndagen dagen före säljstarten fick Malin Ohlsson, 13 år och Albin Junehammar 14 år sälja de första majblommorna till Drottningen.

Malin som är från Höllviken och Albin som är från Linköping sålde i fjor majblommor för 160 000 kronor tillsammans.Efter mötet med drottningen fick Malin och Albin gå runt på Slottet för att sälja till de som arbetar där.

Malin är med i Ljungens sjöscoutkår och har sålt majblommor sedan 2012 då hon var tio år.Förra året sålde Malin majblommor för nära 60 000 kr.

Majblomman_2

Majblomman_3

Majblomman_4
Foto: Kungahuset.se

-Text och övrig foto: Thomas Persson/nyheter7.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *