Musikhjälpen slog rekord

Klockan 19.30 på söndagskvällen 17 december var det deadline för årets insamling, då klev programledarna Farah Abadi, Kalle Zackari Wahlström och Molly Sandén ut ur glasburen på Rådhustorget i Umeå efter att direktsänt Musikhjälpen dygnet runt under hela veckan i P3 och SVT Play.

När sändningarna var över hade Musikhjälpen samlat in 74 410 363 kronor vilket betydde nytt rekord.Man slog även rekord i  antal engagemang , 586 000.

– Vi är så glada över publikens stora engagemang under Musikhjälpen som visar att Sverige slutit upp i kampen mot barnsexhandel. Det är ett oerhört tungt ämne som berört många under veckan och det känns viktigt att vi lyckats sätta ljus på en tyst katastrof. Att vi slagit rekord i både pengar och engagemang är helt otroligt och vi vill tacka alla hjältar därute, säger Julia Blomberg, projektledare för Musikhjälpen.

– Vi har under veckan sett många exempel på hur även små summor kan göra stora förändringar för utsatta barn. De pengar som samlats in nu kommer att kunna förändra livet för tusentals barn runt om i världen och våra partnerorganisationer står beredda att börja arbeta direkt, säger Per Byman, generalsekreterare Radiohjälpen.

Pontus-Mannen i den blå jackan.

Julia, Tilde och Ida från Västerbottens käpphästryttare
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Linnea Henriksson

Musikhjälpen 2017
#mh2017
180 elever från tre skolor i Umeå bjuder på dans
Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Musikhjälpen 2017
Petter Myhlback har åkt skidor från Falun till Umeå
Publikens ambassadörer: Hanna “HanaPee” Persson
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Tove Styrke. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Musikhjälpen 2017
Publik
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *