Mästerskaparna – nytt program i SVT

Ett hantverksprogram som tar designen in i 2020-talet. Så beskriver programledaren Pernilla Månsson Colt Mästerskaparna, programmet där amatörhantverkare tävlar i hantverksskicklighet och formgivning.

Just nu spelas det nya tävlingsprogrammet Mästerskaparna in runt om i Sverige. I programmet lyfts det handgjorda, rustika och den svenska hantverkstraditionen fram och sätts i ett modernt sammanhang. De tävlande utmanas i att bli den som kan uttrycka sig bäst i material som keramik, papper, läder, smide och trä, och bedöms både som hantverkare och formgivare. Huvuddomare är designern Samir Alj Fält.

Med några inspelningsdagar bakom sig säger Pernilla Månsson Colt:

– Det är fantastiskt kul att följa de tävlande och deras kreativa idéer. Själv är jag en amatör i alla grenar men jag lär mig saker hela tiden i det här programmet! Det känns kul att göra ett hantverksprogram som faktiskt tar designen in i 2020-talet.

Mästerskaparna fångar det växande intresset för eget skapande, traditionella metoder och äkta material mixat med lustfylld tävling.– Det är väldigt roligt att vi med Mästerskaparna äntligen kan förena det stora intresset för de traditionella hantverkskonsterna med ett spännande tävlingsprogram. Här får hantverksentusiaster från hela Sverige visa prov på om de har vad som krävs för att bli Årets Mästerskapare, säger SVT:s projektledare Johan Liljeroth.

Format: 6 x 60 min
Inspelning: Vår 2019
Sändning: höst 2019
Produktionsbolag: Mastiff

-Pressmeddelande från: SVT
-Foto: Mastiff

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *