Årets sommarpratare i P1

Torsdagen den 11 juni presenterades årets Sommarpratare i “Sommar i P1”  av programchef Bibi Rödöö i en inspelad video.Totalt  58 värdar ska fylla sommaren och sina program med berättelser och musik.Sommar i P1 sänds kl. 13.00 och kl. 22.30 (lör-sön 22.05). Poddversionen publiceras kl. 07.00.

– Efter en dramatisk vinter och vår då coronaviruset drabbat oss alla på olika sätt känns det än mer angeläget att vi samlas kring den stora lägerelden Sommar, där man hör de personliga berättelserna som definierar vår tid, säger Bibi Rödöö.

Först ut på premiärdagen den 20 juni var klimataktivisten Greta Thunberg som debuterade som sommarpratare och är den yngsta sommarprataren någonsin.Hennes program lockade rekordpublik.Över en miljon personer lyssnade när hennes program sändes på midsommardagen. Poddversionen av programmet, som finns i både svensk och engelsk version hade över 870 000 lyssningar** efter tre dygn.

Det har varit rekordlyssning för “Sommar i P1” både i radio och som podd under den första veckan.

Över 1,7 miljoner lyssnade på Sommar i P1 som podd under vecka 26 vilket innebär en ny högsta veckonivå för en podd på Poddindex.* Även direktlyssningen** har nått nya rekordnivåer. Greta Thunberg, Anders Tegnell och Micael Bydéns sändningar i P1 lockade vardera en miljonpublik.

– De här siffrorna visar att en rekordstor publik lyssnar på våra sändningar i P1 samtidigt som poddpubliken aldrig varit så stor. Sommarvärdarnas berättelser och kunskap ger upphov till nya tankar och perspektiv hos många lyssnare och startar viktiga samtal, säger Bibi Rödöö, programchef.

Varje år röstar lyssnarna också fram sin egen sommarvärd. I år blev det major Torbjörn Johannesson som är yrkesofficer och som gjort utlandstjänst i Syrien, Afghanistan, Egypten och Kosovo.

Flera skåningar finns med på listan , totalt 9 st.

>>Hemsida: https://sverigesradio.se/sommarvinterip1

-Av:nyheter7.se , Foto:Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *