Ebbas dröm blev verklighet-Kom med i Wildkids

Fredagen den 10 januari är det premiär för den trettonde säsongen av programmet Wildkids , i ny kanal , på C More och med ny programledare-Linda Lindorff.

– Jag är så imponerad av det här gänget som jag har fått lära känna under flera veckor ute i vildmarken. Vilka kämpar de är! Årets säsong är kanske den tuffaste någonsin med mycket dramatik och känslor. Men barnen peppar varandra och kämpar tillsammans på ett otroligt fint sätt, säger programledare Linda Lindorff.

– Jag ser att barnen växer enormt av att vara med om detta. De utmanas att lösa problem, hjälpa varandra och övervinna sina rädslor. Det är fantastiskt att se deras stolthet när de lyckas med något, säger Linda Lindorff.

Två lag, Björnarna och Lejonen, tävlar mot varandra.De bor i skogen och möts i olika  tävlingar. Ena laget sover i en lada och det andra i ett båthus.Det vinnande laget vinner en resa till Sydafrika.Dessutom samlar de under tävlingens gång in pengar till de sydafrikanska elefanterna som hotas av tjuvjakt.

“Wild kids” har visats i SVT sedan 2005, men har på senare år haft svårt att locka en tillräckligt stor fredagspublik.Nu tar TV4 och C More över kommande säsonger.Programmet leddes 2005–2011 av Ola Lindholm, 2012–2016 av Rickard Olsson och 2019 av Carolina Klüft.Nu blir blir den välkända TV4-profilen Linda Lindorff ny programledare.

6 000 sökte till programmet.Elva valdes ut som fick vara med i programmet som för tredje året spelades in i Järvsös vildmark i Hälsingland.

Ebba från Falsterbo. Foto: Daniel Ohlsson/C More

En av deltagarna är 12-åriga Ebba från Falsterbo.

-Jag har sett WildKids sedan jag var liten och har alltid tyckt att det är ett coolt och spännande program. Har även velat vara med och få tävla som den vinnarskallen jag är. Att också få träffa nya vänner och vara ute i natur i tre veckor är ju det bästa som finns. Vänner kan man aldrig ha för många av. Jag fick lära känna en annan del av mig vid både vinster och förluster i tävlingar berättar Ebba.

Hur kändes det när du fick veta att du kom med?

-När jag fick reda på att jag var med så blev jag sååå himla glad. Jag började gråta och ville bara berätta för alla. Men så var inte läget. Jag fick inte berätta för någon förutom min klass. Så dom inte hade blivit helt oroliga när jag missade tre veckor av skolan. Jag blev så himla glad så att jag sprang över till en av mina bästa vänner kl 22:30 på kvällen! Det var nog en av det bästa dagarna i mitt liv. Kunde knappt föreställa mig att jag lilla jag skulle vara med i det program jag kollat på sen jag var liten. Hur coolt?

Hur var det att vara uppe i skogarna i Hälsingland?

-Jag som personligen älskar att vara uppe i skolskogen (liten skog intill den skola jag går i) tyckte att det var jättespännande och roligt. Jag fick lära känna massa nya växter och svampar som vi sedan åt. Det fanns även sjöar runt om som man kunde bada i och på inspelningsplatserna så var det så himla fin omgivning och det var så vackert. I verkligheten så var det mycket bättre än vad jag hade trott jag hade förväntat mig att jag skulle bo kanske något lite mindre hus men sen så visade sig att jag fick bo i världens finaste skog med världens finaste växter och blåbär som jag åt av varje dag och plus detta så fick jag även lära känna världens bästa kompisar.

Hur var det att vara borta från föräldrarna?

-Jag har flera gånger varit borta på massa olika läger men där har lägerna dock varit som längst en vecka. Det har inte varit ett stort problem på grund av att jag oftast har väldigt lätt att lära känna nya vänner. De vännerna håller jag mig väldigt tajt till och umgås väldigt mycket med. Oftast när jag är hemma så umgås jag väldigt ofta med familjen och jag brukar oftast prata jättemycket med dom. Kompisar funkar ungefär på samma sätt jag umgicks med dem varje dag och pratade så himla mycket som det bara gick med dem innan jag åkte för jag visste det var de tre veckorna som gällde sedan var det långt mellanrum tills vi sågs igen. Jag saknade dock min familj några gånger jag ville bara att de skulle veta att jag mådde bra. Jag ville också visa dom hur jag mådde och hur allting såg ut även om dom sen ser det när det kom ut på ut på TV.

Var upplevelsen som du hade föreställt dig?

-Allting var bara helt perfekt det var mycket bättre än vad jag hade trott. Det var så himla coolt att få se hur alla inspelningsplatser så ut. Det var roligt och se hur alla kameror såg ut och hur de stora ställningen som de filmade med och allmänt upplevelse som jag fick vara med om. Det var dock väldigt mycket väntetider innan inspelningarna. En inspelning kunde ta nästan 4 timmar om man räknar med all väntetid och TV-tid. När jag kom dit tänkte att vi skulle sova i väldigt små, trånga och hårda sängar men det var inte så som jag hade förväntat mig. Det var väldigt sköna sängar och roligt för det blev ett nytt sätt att bo på.

Ny programledare för programmet är Linda Lindorff,hur var hon?

-Linda Lindorff var en väldigt rolig människa att prata med, vi träffade henne dock inte så himla mycket som jag hade trott det var mest på inspelningarna som jag träffade och pratade med henne annars så träffade vi henne inte så mycket i våra läger. Linda verkar väldigt trevlig på inspelningarna och var super duktig på det hon gjorde hon kunde sätta en sak på bara första försöket vilket var väldigt imponerande. Det är ju så klart Lindas jobb att göra det men det var ändå väldigt imponerande. Jag hade personligen kanske inte klarat det. För oss som var med gjorde vi flera synkar om dagen som kan ta upp till en timme att spela in och bara det var svårt.

Övriga deltagare är:

Lisa, 11 år, Ekerö.

Amir, 12 år, Solna.

Nova, 12 år, Västerhaninge.

Charlie, 11 år, Hammarö/Charlottenberg.

Elin, 12 år, Norrköping.

Tara, 13 år, Tyresö.

Tuva, 11 år, Ljungby.

Ludwig, 13 år, Lidköping

Mattheus, 11 år, Tingsryd.

Malte, 12 år, Enebyberg.

Programledaren Linda. Foto: Daniel Ohlsson/C More
Ebba. Foto:Privat.

-Text: Thomas Persson/nyheter7

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*