Ludwig Tjönrmo är Årets Kock 2020

Under torsdagen 17 september avgjordes finalen i Årets Kock 2020.Under finalen gjorde 8 kockar upp om titeln Årets Kock 2020.Vid 20-tiden , efter en hel dags matlagning stod det klart. Ludwig Tjönrmo är Årets Kock 2020. 

Han fick då motta Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld av Prins Carl Philip på scenen i Annexet i Stockholm där finalen hölls.Han fick även en prischeck på 250 000 kr. Närvarande på scen var även Tommy Myllymäki, Årets Kock 2007 och juryns ordförande.

Ludwig jobbar till vardags på Unilever Food Solutions och ibland på stjärnkrogen Etoile. Han är även medlem i Svenska Kocklandslaget.

Finalisterna tävlade i  sex olika delmoment.

Finaldagens två första uppgifter var att laga två rätter med kanin som huvudråvara. Där den första rätten skulle serveras kall och den andra rätten varm.

Dagens tredje tävlingsuppgift var att laga en rätt på råvarukorg med temat återvunnet bröd. Rätten skulle vara lakto och/eller ovo vegetarisk.Vad råvarukorgen skulle innehålla, utöver återvunnet bröd fick de veta på plats under finalen.

Dagens fjärde och sista tävlingsuppgift var att laga en rätt med blåmusslor och kronärtskocka som huvudråvaror. Varje tävlande fick tillgång till 12 kronärtskockor och 1 kg blåmusslor. Övriga råvaror och tillbehör till rätterna var valfria.

Årets Kock – SM i professionell matlagning är Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling och har arrangerats sedan 1983.

Nytt för i år var att aktiviteterna runt Årets Kock utökades till en hel vecka. 

Finalen hölls i år utan publik men streamades och sändes bland live på Tv4 Play.

Programledare för finalen var  tv-kockprofilerna Tareq Taylor och Tea Malmegård.

-Av:Nyheter7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *