Mello är igång-Cornelia Jakobs och Robin Bengtsson till final

Hela Sveriges fest är nu igång,melodifestivalen.I år var meningen man skulle åka ut på turné i Sverige men på grund av pandemiläget och restriktioner ställdes turnén in i år med och alla programmen sänds från Stockholm. 

På lördagskvällen 5 februari sändes första deltävlingen från Avicii Arena (tidigare Globen). Där kommer även deltävling 2 och 3 att hållas medans deltävling 4 , semifinalen och finalen kommer att hållas i Friends Arena.

Till första deltävlingen säger restriktionerna att 500 personer i publiken är tillåtet/sektion. Under lördagens deltävling tog man in 1500 i publiken uppdelat på tre sektioner.Den 9 februari hävs de flesta restriktioner och då blir det mer publik till övriga deltävlingar.

Sammanlagt är 28 artister med och tävlar i fyra deltävlingar.I första deltävlingen deltog , Malou Prytz, Theoz, Shirley Clamp, Omar Rudberg, Danne Stråhed, Cornelia Jakobs och Robin Bengtsson.

Programledare i alla deltävlingar i år är Oscar Zia. Han har själv tävlat i programmet tre gånger och förra året var han tillsammans med Anis don Demina programledare för en av deltävlingarna.

Under deltävling 1 kraschade röstningsappen och SVT tvingades skrota sitt nya röstningssystem och endast telefonröster räknades.

Cornelia Jakobs och Robin Bengtsson går vidare till final i Melodifestivalen första deltävling.Till semifinal vilket är nytt för i år går Theoz och Danne Stråhed.

Danne Stråhed. Fotograf: Annika Berglund/SVT

Fotograf: Annika Berglund/SVT
Text: Thomas Persson/nyheter7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *