Kalvinknatpremiär i Trelleborg

Onsdagen den 1:a maj var det premiär för 2019-års upplaga av  Kalvinknatet, barnens stora löparfest.Kalvinknatet arrangeras av Skånemejerier i samarbete med Malmö Allmänna Idrottsförening (MAI) och de lokala idrottsklubbarna på respektive ort.

Årets första Kalvinknat ägde rum i Trelleborg med IFK Trelleborg som lokal arrangör.

Med spring i benen intog barnen Östervångsstadion på onsdagseftermiddagen.Sammanlagt deltog i år 1395 st.

Första loppet ut var för tjejer födda 2008. Fem i tre samlades tjejerna till uppvärmning.När den var avklarad ställde du upp för start.Klockan 15 gick startskottet och tjejerna rusade iväg.Först ett halvt varv inne på Östervångsstadion och sedan ut i parken. Efter några minuter kom de tillbaka för målgång. Först i  mål i 2019-års Kalvinknatpremiär var Tyra Brito.Därefter kom Maja och Filippa in på en andra respektive tredje plats.Efteråt fick de kliva upp på prispallen och ta emot varsin pokal av prisutdelare Joakim Andersson,IFK Trelleborgs löparstjärna.

Efter tjejernas lopp blev det 13 lopp till.

Alla som springer fick medalj, tröja och chokladmjölk från Skånemejerier.Från förskoleklass t. o. m. årskurs 4 delades det även ut pokal till 1:an, 2:an och 3:an i loppet.

Totalt 20 orter får besök av Kalvinknatet.Sista loppet går i Malmö den 15 juni.

– Det har alltid varit viktigt för Skånemejerier att vara nära konsumenten. Kalvinknatet är ett lopp på barnens villkor och där alla är vinnare. Som deltagare kan man verkligen känna hur roligt det är att röra på sig! Vårt engagemang i Kalvinknatet sträcker sig långt tillbaka i tiden och populariteten och dragningskraften till detta arrangemang bara ökar. Med tanke på att det är en familjefest når vi uppemot 90 000 personer med budskapet om vikten av att röra på sig. Därför känns detta initiativ värdefullt och vi kan se hur barnen hittar glädjen i fysisk aktivitet år efter år, säger Anette Gregow, kommunikationsdirektör på Skånemejerier.

Syftet med Kalvin är att få barn i rörelse och lära dem om hälsa. Antalet barn som springer har ökat varje år sedan knatet startade för 20 år sedan. Förra året sattes taket till 30 000 barn, och i år har det höjts till 33 000.

-Text och foto: Thomas Persson/nyheter7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *