150 cyklister deltog i Tour de Skåne

DSC_2876

Lördagen 16 maj genomfördes  cykelloppet “Tour de Skåne – ett manifest mot barncancer”. 150 cyklister från sju olika team cyklade från Helsingborg via Kävlinge till barn- och ungdomssjukhuset i Lund och tillbaka till Helsingborg via Kågeröd.Totalt 14 mil genom det skånska landskapet.

En av organisationerna som var med var Gustavs Vänner som var initiativtagare till Tour de Skåne och som startats av bland annat Mattias Holgersson som är lagkapten i Gustavs vänner och pappa till Gustav som gick bort i januari förra året en månad innan sin trettonårsdag.Gustav hade då levt nästan hela sitt liv med hjärntumörer och upprepade cancerbehandlingar.

– Vi vet att Gustav har gjort ett stort avtryck här i världen. På hans begravning kom nästan 500 personer för att ta farväl. Gustavs glada, positiva inställning och tacksamhet till livet har verkligen gjort avtryck hos alla som träffat honom. Under alla år som Gustav var sjuk så fick han och familjen fint stöd av Barncancerfonden Södra som står för den “mjuka hjälpen” till de drabbade barnen. Efter att Gustav somnade in kände jag och Gustavs mamma Anna att vi ville göra något för att hedra minnet av Gustav och samtidigt hjälpa andra cancersjuka barn. Därför startade vi Gustavs Vänner, ett välgörenhetsprojekt till förmån för Barncancerfonden Södra, berättar Gustavs pappa Mattias Holgersson i ett pressmeddelande.

I Lund gick en representant från varje organisation upp på avdelning 64 på BUS och lämnade över en tavla gjord av Hanna Ekegren.Barn och Ungdomssjukhuset är ett av landets sex barncancercenter.

DSC_2900

DSC_2884

-Text och foto: Thomas Persson / nyheter7.se

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *