17:e sommaren på scen för Scen Österlen

musikal_1

För 17:e sommaren i rad har Scen Österlen spelat två musikaler under några sommarveckor.Närmare 60 barn har stått på scen på MårtenPers scen söder om Brantevik.

Barngruppen har spelat Jekyll & Hyde som är en klassisk skräckhistoria om kampen mellan det goda och det onda. Ungdomsgruppen har spelat West Side Story som handlar om konflikter och motsättningar mellan människor med olika bakgrund.

-Barngruppens Jekyll & Hyde har anpassats till en mer barntillåten nivå, medan ungdomsgruppens West Side Story håller sig ganska nära originalet, dock anpassad till den tid vi lever i, säger Anna Kesar, ordförande i Scen Österlen och regissör för barngruppens Jekyll & Hyde.

20 av sommarens 22 föreställningar har spelats inför fullsatt salong. Totalt sett har närmare 2 500 personer ha besökt Scen Österlen sommaren 2015.

– Vi har haft en fantastisk sommar med ett stort publiktryck. Med några få undantag har vi kunnat spela inför en helt full salong. Vi har haft mer publik än 2009, som hittills varit vårt rekordår på MårtenPers. Med tanke på att vi då spelade 26 föreställningar mot årets 22, så känns det extra roligt, säger Anna Kesar.

musikal_2

musikal_3

Foto: Scen Österlen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *