27:e äppelmarknaden i Kivik

kivik_7

Tusentals besökare hade tagit sig till hamnen i Kivik lördagen den 28 september för att se avtäckningen av Emma Karp Lundströms fjortonde äppeltavla.

Tavlan består av 35 000 äpplen av olika sorter och är huvudattraktion på den årliga Äppelmarknaden som hölls under helgen.Simrishamns musikkår och barn från S:t Olofs scoutkår välkomnade besökarna till den 27:e äppelmarknaden

– Det är inte New York som är The big apple, utan Kivik. Välkomna till en fruktstund som varar i två dagar sa tv-profilen Rickard Olsson som var konferincier under helgen och gav klartecken till avtäckningen av den 27:e äppeltavlan vars motiv i år var ”Bee nice”.

– Motivet handlar om äppelblom och om bina och deras inflytande över våra liv , vi behöver vara snälla både till varandra och till bina sa Emma Karp Lundström.

En bit ifrån den stora äppeltavlan fanns en i mindre format som skapats av barnen i förskoleklassen och klass 1 på Piratenskolan i Kivik.

Olika utställare fanns på plats och i ett tält kunde man provsmaka olika sorters äppelmust.

Utanför arrangemangsområdet fanns flera skolklasser på plats och sålde hembakat och samlade in pengar till klassresor , bland annat klass 7A från Korsavadskolan.

kivik_1

kivik_2

kivik_4

kivik_3

kivik_6

kivik_5

kivik_8

-Text och foto: Thomas Persson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *