61 miljoner samlades in till Världens barn

Under två veckor har riksinsamlingen för Världens Barn pågått.Startskottet gick den .. och avslutades lördagen den 5 oktober. Fredagen den 4 oktober hölls den direktsända tv-galan “Tillsammans för Världens Barn” i SVT.

Under galans gång kunde människor från hela Sverige ringa och swicha pengar till insamlingen.När galan startade stod räkneverket på 3 miljoner.När galan slutade stod räkneverket på 37 miljoner.

På söndagskvällen den 6 oktober summerade man insamlingen i en 45 minuter lång sändning.När sändningen var slut hade totalt över 61 miljoner samlats in i 2019-års riksinsamling.Pengar som kommer fördelas till projekt för att stärka barns rättigheter och möjligheter.

– De insatser som nu genomförs skulle inte vara möjliga utan det fantastiska engagemang som människor har för världens barn, säger Evy Jonsson, generalsekreterare för Riksinsamlingen för Världens Barn. Det är alla de som ordnar loppisar, bakar drömmar, pantar burkar, skramlar, sjunger och springer som gör all skillnad!

Under SVTs gala visades reportage från flera av de projekt som får stöd från Världens Barn, men också inslag från enskilda, föreningar, skolor och andra som samlat och skramlat de senaste veckorna.

Runt om i landet är Kommunkampen är ett tävlingsmoment som sporrar till mer insamling. I årets insamling är det Sorsele som hamnar i topp av kommunerna och Kalmar som är årets mest generösa storstad.

Kampanjen har engagerat hela Sverige , från söder till norr.Unga som gamla har ordnat aktiviteter. Kampanjen genomförs i samarbete med 21 organisationer samt SVT och Sveriges radios alla lokalradiostationer.

På Backaskolan i Ystad har eleverna i årskurs 5 och 6 varit ute och skramlat med bössor.Nyheter7 träffade några av eleverna.

Vi på nyheter7 har själva varit engagerade i insamlingen och ordnat världens barndag i både Staffanstorp och Ystad.

Live-published photos and videos via Shootitlive


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *