Andraklassare i “Ekens magiska värld”

12maj_3

Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta och Sparbanken Skåne i samarbete med Stiftelsen Skånska Landskap har under våren bjudit in andraklassare från tolv kommuner till en fantasifull och upplevelserik dag i naturen i Fulltoftas eller Snogeholms skogar.

Det hela kallas “Ekens magiska värld” och är ett nytt projekt, som förenar utomhuspedagogiskt innehåll med en konstnärlig upplevelse.Efter besöket i skogen får varje klass plantera sin egen ek i skogen.

− Genom projektet fortsätter vi sparbanksstiftelsens tradition att förverkliga upplevelserika dagar med fokus på naturpedagogik för elever i grundskolan. Responsen från elever och lärare har varit oerhört positiv och förhoppningen är att dagen ger inspiration att jobba vidare med eken hemma i klassrummet, säger Maria Wallinius, Marknadschef på Sparbanken Skåne i ett pressmeddelande.

− I Ekens magiska värld bildar ett flertal små berättelser en röd tråd som hjälper barnen att befästa sin kunskap. Berättelserna och hela scenografin har vuxit fram i mötet mellan pedagoger, en konstnärlig ledare och professionella skådespelare, säger Åsa Johansson, utomhuspedagogisk verksamhetschef på Stiftelsen Skånska Landskap i ett pressmeddelande.

nyheter7.se hängde med vid ett besök i Fulltofta den 12 maj då två skolor från Lund var på besök där.nyheter7 hängde med en grupp från Klostergårdsskolan.

12maj_1

12maj_2

12maj_4

12maj_5

-Text och foto: Thomas Persson / nyheter7.se 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *