Barnkören “Da Capo” medverkar på cd

19april_18

Det är tisdagen den 19 april.I en sal på tredje våningen på musikskolan i Kristianstad övar barnkören “Da Capo” under ledning av körledare  Anne Ramkull på låten “Jag har en vacker dröm”.

Med i salen är även Thomas Andersson, kapellmästare i dansbandet Canyons som skrivit låten tillsammans med Peter Rudenborg.Låten finns med på Canyons nya cd som är ett projekt till förmån för världens barn.Allt överskott från skivan går oavkortat dit.

Låten handlar om fred och frihet och att alla barn skall få må bra.

Thomas berättar att han gick i söndagsskola som liten och redan då väcktes hans engagemang.Den nya skivan är en del av det.

– Vi var delaktiga i olika projekt för att samla in pengar och det fortsatte upp i äldre år. Sedan har jag sett hur barnen har det i dag i alla hörn av världen.

På Restaurang Metropol i Kristianstad håller på Valborgsmässoafton 30/4 håller Canyons sitt releaseparty för sin nya cd.Då är även barnkören med och sjunger låten med bandet.

Canyons bildades redan 1973 i Alvesta av Thorsten Johansson och var under några år ett mycket populärt dansband.Bandet består idag av två tjejer och två killar , sångerskan Jessica Hyvärinen, Lesley Brown som spelar keyboards och trumpet, trummisen Krister Wrambjer samt Thomas Andersson som spelar gitarr och saxofon och är kapellmästare i bandet.

19april_19

19april_20

-Av: nyheter7.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *