Bianca fick ett käpphästrum

I SVT Barnkanalen sänds just nu den nionde säsongen av programmet “Fixa Rummet”. Ett program där barn får chansen att göra om sina rum helt efter egna önskemål.

I vårens sju avsnitt dyker alla möjliga stilar upp.

En av de sju deltagarna som blev utvald bland tusentals sökande är 11-åriga Bianca från Ystad. Hon medverkade i det tredje programmet som sändes söndagen den 7 april.

Iklädd fixarkläder fick Bianca hjälpa programledarna Agnes Hammar och Mattias Malmgren att fixa ett rum på temat käpphästar.Inspelningen skedde för ca ett år sedan.

Hur kändes det att bli uttagen att vara med i programmet?

-Det känns väldigt bra och kul framförallt och stort eftersom det är så många som söker och väldigt få som kommer in så det kändes väldigt häftigt

Hur var inspelningen?

-Det var väldigt roligt men också tröttsamt ibland eftersom det var så mycket , ibland behövde man ta om flera gånger men det var framförallt häftigt och kul att vara med på något sånt.

Vad var roligast under inspelningen?

-Det var nog att träffa programledarna och att få vara med så mycket och ta del av rummet och så och göra allting också klart att vara med i tv , det är också jättekul.

Varför blev det just ett käpphästrum?

-Det har varit ett intresse för mig ganska länge och det jag tycker är roligast.Jag gillar käpphästar och hästar och hästar har jag gillat längre än käpphästar så det var ganska klart jag ville ha det.

Blev du nöjd med resultatet av rummet?

-Ja jag blev jättenöjd.Det var bättre än vad jag hade kunnat förväntat mig.Det blev verkligen jättefint och mysigt.Mycket bättre än innan.

Hur började intresset med käpphästar?

-Det började genom hästar eftersom jag ridit på ridskola innan och sen har jag sett flera som håller på med det och då har jag tyckt att det verkade roligare och roligare så jag testade och tyckte det var kul så jag fortsatte.

Käpphästridning är väldigt populärt i Finland och har sedan 2017  efter att en dokumentärfilm om ”Hobby horsing” i Finland gjordes spridit sig som en löpeld och fått fäste även i Svergie.Käpphästridning utövas främst av tjejer i unga tonåren eller yngre.

När man utövar käpphästridning kan man göra allt man kan i vanlig hästsport som hoppning, dressyr och ridning.

Under påsklovet vecka 16 , onsdagen den 17 april arrangerar Ystads Köpmannaförening i samarbete med Ystads Ridklubb käpphästtävling i Ystad med hopptävling med käpphäst ,dressyrtävling med käpphäst och lopp med käpphäst från Öbergs till Österportstorg mellan kl 12 och 15.

Läs mer på:
https://www.facebook.com/events/426963391374540/

-Text och foto: Thomas Persson/nyheter7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *