Cyklade för livet

Lördagen den 17 mars gick det årliga evenemanget Spin of Hope av stapeln för tionde gången.På olika platser runt om i landet samlades cyklister för att hålla en spinningcykel i gång under tolv timmar och samtidigt bidra till Barncancerfonden , från sju på morgonen till sju på kvällen.Totalt 131 anläggningar på 100 orter runt om i Sverige deltog under lördagens arrangemang.

Arrangemanget är ett av Sveriges största idrottsevenemang och har fler deltagare än både Vasaloppet och Vätternrundan.

– Det engagemang som finns kring Spin of Hope är helt fantastiskt. Jag var med och startade eventet för tio år sedan och sedan dess har antal deltagare och insamlade kronor ökat för varje år. Totalt har Spin of Hope gett 26 miljoner kronor till stöd för barn som drabbas av cancer, och samtidigt sprids viktig information om barncancer. För mig som tidigare spinning-instruktör är det också galet kul att se hur spinning-Sverige och andra motionärer sluter upp och kämpar för att hjälpa cancersjuka barn. Folk är bra härliga, säger Alexander Amprazis som är projektledare för Spin of Hope.

Över 6 miljoner kronor samlades in till Barncancerfonden förra året.

Nyheter7 besökte under lördagen Sjöbo Fitness center i Sjöbo som hade sitt arrangemang på räddningstjänsten som under dagen hade öppet hus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *