Dags för Kalvinknatet

Live-published photos and videos via Shootitlive

På tisdagskvällen den 3 maj var det dags för det första loppet i 2018-års upplaga av Kalvinknatet som arrangeras av MAI och Skånemejerier tillsammans med lokala klubbar under maj och juni månad.

I år genomförs loppen på 20 orter i södra Sverige , från Trelleborg i söder till Jönköping i Småland.Syftet med Kalvinknatet är att få barn i rörelse och lära dem om hälsa.Sedan starten för 20 år sedan har antalet barn som springer ökat varje år.Förra året 2017 sprang över 30 000 barn Kalvinknatet.

– Vi har sett en stor ökning av deltagare till Kalvinknatet, framförallt bland yngre barn. Jag tror att allt fler föräldrar tycker att det är viktigt att visa barnen hur roligt det är att röra på sig, säger Caroline Hagman som är event- och sponsringsansvarig på Skånemejerier.

Första loppet i år hölls i Trelleborg  på Östervångsstadion där IFK Trelleborg friidrott var arrangör.Nyheter7 var på plats en stund under kvällen.

Klockan 17:00 gick startskottet för det första loppet för tjejer/killar födda 2014–2015 där vuxna fick va med barnen.

Loppen avlöser varandra i rask takt under kvällen fram tills kl 20:00 då kvällens sista klass Killar födda 2007 släpps iväg.

Alla belönas med medalj , tröja och chokladmjölk efter att de gått i mål.Från förskoleklass t. o. m. årskurs 4 delas det ut pokal till 1:an, 2:an och 3:an.

-Av:nyheter7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *