Dansk komedi på Fredriksdalsteatern

4maj_1

Repetitionerna är nu igång på Fredriksdalsteatern i Helsingborg inför sommarens pjäs med Eva Rydberg.I år blir det en dansk kommedi.

Den 12 juni är det premiär av Ludvig Holberg danska 1700-talskomedin ”Den stundesløse” som i Eva Rydbergs tappning har fått namnet ”Den stressade” med svensk överstättning av Svens Melander.

Egentligen hade Eva Rydberg tänkt sätta upp en annan pjäs i sommar men efter ett besök på Folketeatret i Köpenhamn  föll hon för ”Den stundesløse”.

– Det var en fantastiskt rolig föreställning. Jag skrattade hjärtligt. Redan i pausen föddes tanken på att tänka om inför sommaren 2015 och när pjäsen var slut hade jag bestämt mig. Den här godbiten var som klippt och skuren för Fredriksdalsteatern. Visserligen var repertoaren sedan länge bestämd och vi låg långt framme med planeringen för en helt annan uppsättning, men den här pjäsen ville jag bara ha berättar Eva Rydberg i ett pressmeddelande.

Medverkar i pjäsen gör bland andra Eva Rydberg, Johannes Brost, Lotta Ramel, Marie Robertson, Lotta Aldgård. och Robert Rydberg.

Brost är veteran i Fredriksdalssammanhang medan Lotta Ramel och Marie Robertsson gör debut på scenen.

Pjäsen handlar om den stressade herr Vielgeschrei (Johannes Brost).Vielgeschrei ska också gifta bort sin dotter Leonora (Lotta Aldgård). Hon är förälskad i Leander (Kalle Rydberg), men har blivit bortlovad av sin far till en annan man.

50 föreställningar spelar man under sommaren med final den 16 augusti.

4maj_2

4maj_3

4maj_7

-Text och foto: Thomas Persson / nyheter7.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *