Elever fick testa Budo

Eleverna i klass sex,åtta och nio på Emanuelskolan i Sjöbo fick under vecka 40 byta ut gympasalen mot ett besök hos Österlen Budos lokaler på Kvarngatan i Sjöbo.

Nyheter7 var med när En grupp med sjätteklassare intog lokalerna och salen som kallas “dojon”.I en hel timme pågick övningarna på mattorna under Per Larssons ledning. Per är ordförande i föreningen.

Budo är ett samlingsnamn för kampsporter/kampkonster.

Föreningen vill nå fler ungdomar i högstadieåldern.

-De får testa på en ny idrott som man inte pratar om jätteofta.Barnen tycker det är kul att komma hit.De flesta tycker det är jätteroligt berättar Daniel Svensson som är idrottslärare på skolan.

-Vi har ca 70-80 medlemmar i föreningen.Vi har ett väldigt populärt träningspass på onsdagar då barn,ungdomar och föräldrar får träna tillsammans berättar Per Larsson.

Hur är det att ha klasser så här på besök?
-Det är jätteroligt.De är väldigt livliga och jag känner ju att de flesta ha jättekul när de tränar och jag ju kanske själv allra roligast för det är kul att lära ut berättar Per.

Vad är svårast att lära sig?
-Stående teknik och judo och kast är svårt för många i synnerhet för de som är yngre och det kan va lite svårt med motoriken berättar Per.

-Text och foto: Thomas Persson/nyheter7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *