Fjärdeklassare på batterijakt

Batteriklass

Här är klassen i Sjöbo Kommun som siktar på att ta hem Batterijakten , klass 4 på Färsingaskolan i Sjöbo.

-Det var en elev som hade börjat att samla in batterier för ca ett år sedan. Och eleverna pratade om detta i höstas att de ville vara med. Och för några veckor sedan tog jag och min kollega upp det, och eleverna var taggade för att vara med i batterijakten. På den vägen är det. Vi har inte satt något mål, men vi har pratat mycket om att försöka samla in så mycket vi bara kan. Vi jobbar med  olika tema, vi har precis jobbat med NO-vattnets kretslopp. Och vi jobbar med materialet, som finns på  batterijaktens hemsida berättar klassens lärare Evelina Malmqvist.

”Batterijakten” är en tävling för fjärdeklassare, där eleverna på ett roligt sätt får lära sig mer om återvinning, hur miljön påverkas och framförallt ska man samla in alla batterier man bara kan hitta.Tävlingen pågår mellan den 16 mars och 6 april. Förra året deltog nästan 35 000 elever – var tredje fjärdeklassare i landet. Målet i år är att slå fjolårets resultat och samla in mer än 287,5 ton batterier totalt. Bakom kampanjen står Håll Sverige Rent, VARTA Batterier och Clas Ohlson.

– Vi tror att det är viktigt att involvera barn tidigt i ett konkret och positivt miljöarbete, säger Lisa Adelsköld, Verksamhetschef för området skola och förskola på Håll Sverige Rent. Stora Batterijakten är ett roligt och viktigt initiativ som bidrar till ny kunskap och ett ökat miljöengagemang hos barn. Förhoppningen är att inte bara barn ska bli medvetna om vikten av att återvinna batterier, utan också deras föräldrar.

Den vinnande klassen koras i mitten av april. Vinnarklassen får surfplattor till alla klassens elever ocht ett stort tårtkalas med Batterijaktens ambassadör Magnus Samuelsson.

-Av: nyheter7.se

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *