Förskolans dag firades med Bamseloppet

De flesta lopp under detta år inställda på grund av coronapandemin – men inte Bamseloppet för barn. Dagen brukar hållas den tredje torsdagen i maj varje år,dock inte i år. 2020 års firande inföll den 14 maj , en vecka tidigare pga att den tredje torsdagen i år var en helgdag.

På många förskolor denna dag står Bamseloppet på schemat. Bamseloppet som anordnas tillsammans med serieförlaget Egmont arrangeras i år för 7:e året i rad och intresset från förskolorna är lika stort som alltid.

På ungefär 1500 olika förskolor i landet genomförs Bamseloppet.Upp emot 80 000 förskolebarn sprang Bamseloppet, vilket gör det till det största loppet i sitt slag i Sverige.

– Tidigare år har ofta föräldrar bjudits in som åskådare, men i år har vi gått ut med information till förskolorna om att inte utöka grupperna – allt för att undvika smitta, säger Charlotta Borelius, chefredaktör på Bamsetidningen som är initiativtagare till Bamseloppet.

Bamseloppet skiljer sig från alla andra lopp eftersom själva tävlandet och vem som springer snabbast är oväsentligt. Det viktigaste är att barnen rör på sig och att de har skoj under tiden. Alla deltagare får en medalj och ett diplom.

– I år har vi även tagit fram ett yogapass som man kan värma upp med och en smittskydds-affisch som vi hoppas att förskolorna sätter upp och följer, berättar Charlotta Borelius.

Nyheter7.se besökte Tallbackens förskola i Blentarp när de höll Bamseloppet på gamla idrottsplatsen i Blentarp.Innan loppet blev det uppvärmning avdelningsvis.

-Text och foto:Thomas Persson/nyheter7.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *