Fotbollskillar städade i Lövestads Åsar

Under helgen var det dags för den andra städomgång i Klara, färdiga, städa! där idrottsungdomar, ICA-handlare och idrottsrörelsens miljöorganisation Städa Sverige gör gemensam sak för naturen.

Fotbollskillarna i Lev 06 U13-lag i Lövestad var ett av lagen som deltog i den andra städomgången.Under tre timmar på lördagsförmiddagen den 5 september rensade laget området Lövestad Åsar på skräp.

Totalt städades det på 44 olika orter i Sverige.

– I vårens städomgång plockade ungdomarna från de då 38 medverkande föreningarna nästan 9 ton skräp från naturen. Nu städar andra föreningar och lag på andra platser, och de kommer att göra märkbar skillnad också där, säger Josefin Warg, projektledare på Städa Sverige.

Projektet finansieras av ICA Stiftelsen och möjliggörs genom försäljningen av ICAs miljökasse. Den som köper miljökassen hos sin lokala ICA-handlare är indirekt med och stöttar miljöprojektet lokalt.

Ungdomar, föreningar och ICA-handlare gör en betydelsefull insats för närmiljön. Tillsammans städar vi upp och inspirerar fler att värna om sin natur, säger Pinar Musadotter, generalsekreterare på ICA Stiftelsen.

Medverkan i Klara, färdiga, städa! innebär att man får ett tillskott på flera tusen kronor till sin klubb- eller lagkassa.

– Nästan lika värdefull som ersättningen är också de lärdomar ungdomarna drar när de är med och städar Sverige. De vet att de bidrar till en bättre miljö och det gör dem oerhört stolta, säger Josefin Warg.

-Av: Nyheter7
-Foto:privat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *