FRANS PÅ SOMMARTURNÉ

juni_2

Frans har under våren erövrat svenska folkets hjärtan. Han röstades fram till vinnare i årets Melodifestival och kom på en hedersvärd femte plats i Eurovision Song Contest i Stockholm.  På midsommarafton släpps nya singeln ”Young Like Us” och i juli kickar sommarturnén igång med premiär på Kirunafestivalen.Alla datum och biljettinformation finns på LiveNation.se.

Frans Jeppsson Wall slog ned som en bomb som 7-åring med sin hyllningslåt till Zlatan Ibrahimovic inför fotbolls-VM 2006. Låten ”Who´s Da Man” blev ett fenomen och Frans blev ”Zlatan-Frans” med hela svenska folket. I år, 10 år efter hyllningssuccén, gjorde Frans en storartad comeback som vinnare i Melodifestivalen med låten ”If I Were Sorry” som förstås ledde till att han fick den stora äran att representera Sverige i Eurovision Song Contest. Frans landade på en hedrande femteplats efter finalen i Ericsson Globe den 14 maj. Justin Timberlake gick fram till Frans både vid genrep och TV-sänding och gratulerade honom för ett bra uppträdande och en fantastiskt låt.

”If I Were Sorry” placerade sig som #1 på svenska Spotifylistan redan dagen efter release och dagen efter Melodifestivalfinalen streamades låten hela 679 917 gånger och har därmed slagit rekord i flest antal streams på Spotify under en dag i Sverige. Nu har låten streamats över 46 miljoner gånger världen över och passerat 4 gånger Platina i Sverige vilket mostvarar mer än 160 000 sålda singlar.

Just nu har Frans sommarlov men det blir inte mycket till vanligt sommarlov då han kommer åka runt i Europa för att göra promotion för sin singel samt åka ut på en sommarturné med totalt 17 spelningar.

På midsommarafton den 24 juni släpper Frans nästa singel ”Young Like Us” som är skriven av Frans själv tillsammans med Fredrik Andersson, Oscar Fogelström och Michael Saxell. Samma låtskrivare som skrev ”If I Were Sorry”.

Datum

  1.7  Kiruna, Kirunafestivalen
7.7  Båstad, Summer On Festival
16.7  Trollhättan, Fallens Dagar
17.7  Örebro, Slottet Live
22.7  Sandviken, Allstar Sandviken
23.7  Hede, Hede Folkpark
26.7  Sundsvall, Sundsvall bjuder
28.7  Landskrona, Landskronakarnevalen
29.7  Uppsala, Flustrets Trädgård
30.7  Hudiksvall, HudikKalaset
4.8  Arvika, Arvika Hamnfest
5.8  Rumšiškes, Granatos (LTU)
6.8  Karlskrona, Karlskrona skärgårdsfest
7.8  Eskilstuna, Parken Zoo
20.8  Göteborg, Göteborgs Kulturkalas
26.8  Södertälje, Kringelfestivalen
27.8  Älmhult, Familjefestivalen

-Pressmeddelande från: LiveNation.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *