Fransfeber i Ystad

DSC_5502

-Tack Ystad.Ni har varit helt underbara sa 17-årige Frans Jeppsson Wall när han på måndagseftermiddagen den 14 mars tog emot folkets jubel i sin hemstad Ystad efter lördagens vinst i finalen i Melodifestivalen som avgjordes i Friends Arena i Stockholm efter fyra deltävlingar och andra chansen runt om i landet.

Firandet av Frans inleddes klockan 17 på balkongen till rådhuset på Österports torg där folk i alla åldrar hade samlats för att hylla Melodifestivalvinnaren.

Till tonerna av vinnarlåten If I were sorry klev frans och hans gäng låtskrivarteamet Fredrik Andersson, Michael Saxell och Oscar Fogelström och jublet visste inga gränser när de de kom ut på balkongen och publiken sjöng med i refrängen.

-Låten är den 49:e mest spelade låten i världen just nu berättade Fredrik Andersson.

Göran Sagstuen från Radio Active som arrangerade hyllningen tillsammans med Ystad kommun , Ystad gymnasium och Ystads Allehanda ställde några frågor till Frans.

Kommunrådet Kent Mårtensson var stolt över Frans Jeppsson Wall.

– Det är första gången i historien som Ystad har en vinnare i Melodifestivalen.Frans har visat att allt är möjligt, sa Kent Mårtensson.

Efter hyllningarna kom Frans ner på torget för att skriva autografer.På plats bjöds det också på Frans-tårta.

Aprilia , Mira , Tindra , Wilma , Nils och Penny fick Frans autograf efteråt.

På plats för att hylla Frans var även Sövestad IFs P11-lag.Frans har spelat fotboll i klubben.

DSC_5529

DSC_5533

>> Fler bilder från firandet

-Av: nyheter7.se

.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *