Nyheter skåne

Fredag den 3 juli:Bönder,teater och marknad

juli 21, 2015

3juli_33juli_43juli_7

 

nyheter7.se besökte fredagen den 3 juli tre ställen i sydöstra Skåne.Bönder i stan i Ystad , Sommarteatern Ystads rep inför premiären samt marknad i Smedstorp.

-Bönder i Stan:

Förra året blev det populära Bönder i stan i Ystad inställt.Men i år var arrangemanget tillbaka vid området kring klostret som fylldes av bönder , matproducenter , utställare , traktorer och djur som kor , hästar och får.Vid ett bord stod Thomas Pålsson och marknadsförde den idiella föreningen “Den goda jorden” . I en inhängnad framför klostret kunde intresserade barn få sitta på fjordhästen Bellman och Schetlandsponnyn Freddy.

3juli_1

3juli_2

3juli_3

-Djungelboken i Åbergs trädgård:

I två veckor har det övats repliker och sånger i Åbergs trädgård utanför Ystad.Söndagen den 5 juli var det premiär för sommarteaterns Ystad föreställning – Djungelboken.För fjärde året i rad regisserar systrarna Anna och Hilda Ståhl Sommarteaterns föreställning. I år valde de att sätta upp en egen version av Djungelboken.Emil Andersson och Villiam Mårtensson delar på rollen som den lille Mowgli medan Filip Jönsson spelar huvudrollen som tonåring.Djungelboken spelas den 5 juli–den 2 augusti.

3juli_4

3juli_5

-Smedstorps marknad:
Smedstorps marknad har funnits i över 100 år och hålls alltid första fredagen i juli.En liten sommarmarknad med loppis, knallar och karuseller.

3juli_6

3juli_7

3juli_8

3juli_9

-Av: nyheter7.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.