Malmöelev hjälper till att utse Sveriges godaste kranvatten

f0oy6vb1jyvj2wjwprgf

Årets upplaga av Kranvattentävlingen äger rum på skolor runt om i landet. De nio skolor som har bjudits in som värdar för tävlingen har alla ett aktivt miljöarbete, där vatten är en viktig del, och läg-ger stor vikt vid den mat och dryck som serveras.

En av regionfinalerna i Kranvattentävlingen hålls den 1 oktober i Malmö, värd för tävlingen är Djupadalsskolan. 19 skånska kommuner slåss om två platser i den nationella finalen. VA SYD tävlar med alla fyra medlemskommuner: Burlöv, Eslöv, Lund och Malmö.

I juryn sitter inte bara erfarna sommelierer, utan även en av Djupadalsskolans elever, Stina Linde årskurs 5.

-Vi är glada över att Djupadalsskolan arbetar med de här frågorna. Kranvattentävlingen är ett bra sätt att fånga upp barnens intresse och sätta fokus på vattenfrågor, säger Amanda Haux som ansvarar för VA SYDs pedagogiska verksamhet.

I samband med Kranvattentävlingen ställer skolan ut de arbeten som gjorts av eleverna under temaarbetet med vatten. Dessutom framför skolans musikprofilklasser vattensånger under ledning av musikdirektör Ingrid Runhage Höjer.

-Att skolan står värd för tävlingen har inspirerat oss att enas kring ett gemensamt tema på skolan. För eleverna är det spännande eftersom deras arbeten kommer att få mottagare utanför skolan och ses och uppmärksammas av många, säger Monica Pålsson, lärare års-kurs 4, Djupadalsskolan.

-Pressemeddelande från: Va Syd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *