Måns Zelmerlöw hyllades i Lund

25maj_9

Sveriges Måns Zelmerlöw och hans låt ”Heroes” vann finalen i Eurovision Song Contest i Wien sent på lördagskvällen 23 maj.Sverige fick 365 poäng före Rysslands 303. Italien kom trea med 292 poäng.På söndagen kom han hem och landade på Arlanda där han hyllades.På måndagskvällen 25 maj kom han “hem” till Lund.

Det var i Lund Måns växte upp och gick i skola.Numera bor han i Stockholm.10 000 fanns på plats på Stortorget för att fira och hylla honom.

SVT fanns på plats och sände direkt och 39 journalister var ackrediterade , däribland nyheter7.se .

Firandet drog igång kl 18 där bland annat Lunds studentsångerskor, Bella voice sjöng en akustisk version av ”Heroes”.Sedan höll kommunstyrelsens ordförandeAnders Almgren (S) ett hyllningstal.Av Lunds Kommun fick Måns ett  ett magnoliaträd planterat till sin ära och utnämndes till hedersmedborgare i Lunds kommun.

-Det finns så många jag vill tacka, men tack Lund, tack för allt ni gett mig, sade Måns.

Även Christer Björkman var på plats och klev in på scenen en stund.

Efter framträdandet på scenen var det en kort pressträff med Måns där nyheter7.se ställde en fråga: Vad hade du för tankar om framtiden när du var med i Idol?

-Jag hade nog inte så mycket tankar om framtiden.Jag var väldigt osäker på vad jag ville göra.Jag ville helst av allt va artist men såg inte riktigt hur vägen dit skulle se ut.Idol var väldigt bra för mig eftersom jag var Lunds lataste tonåring. Det var en rejäl spark i baken svarade Måns på frågan.

Han fick även summera dagarna i Wien med ett enda ord.
-Fett!

25maj_2

25maj_3

25maj_4

25maj_5

25maj_6

25maj_7

25maj_10

25maj_11

25maj_12

-Text och foto: Thomas Persson / nyheter7.se 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *