Mellofeber i Kristianstad

På lördag 3 mars avgörs deltävlingen Andra chansen i Kristianstad och det är första gången som Melodifestivalen kommer till staden.

Runt om i Kristianstad råder det Mellofeber och olika aktiviteter arrangeras , bland annat Kristianstad kommuns egen musiktävling “Ta Chansen” för barn och ungdomar mellan 12 och 18 år Det har varit deltävlingar på sex platser och fredagen den 2 mars är det stor final.

En av de tävlande som är i final är 14-åriga Elina med sin bror 12-åriga Nikolas som kompar på gitarr:

-Det är en jättebra ide att barn får vara med och tävla på Ta CHANSEN berättar Elina.Vi önskar att denna tävlingen kommer att arrangeras nästa år, tillsammans med Melodifestivalen. Vi drömmer också om att stå på Melodifestival scenen.Det är alltid roligt att uppträda på scen och sjunga för publiken. Jag och Nikolas uppträdde med låten “Everybody talks” av Neon Trees.På fredag kommer vi att träffa Robin Bengtsson som kommer att uppträda på Kristianstad torg och det ser vi fram emot. Han vann melodifestivalen och kom på femte plats på Eurovision. Hoppas vi träffar alla deltagare på stan som kommer att tävla i andra chansen.Jag vill att Sigrid Bernson ska gå vidare till finalen. Min bror, Nikolas tycker att MONCHO ska gå vidare och min mamma tycker Mendes ska gå vidare. Min stora syster Yana tycker att Felix Sandman ska gå vidare .Vi alla i familjen tycker olika och kommer inte överens. Alla är så bra.

-Av: Thomas Persson/nyheter7.se , Foto:Privat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *