Midsommarfirande i Öveds Eke

Eket2015_5

Trots regn var det många som ville fira midsommar med dans runt stången på olika platser runt om i Skåne.Bland annat i Öveds Eke utanför Sjöbo där det var midsommarfirande både midsommarafton och midsommardagen.

Midsommarfirande i Öveds Eke har firats i över hundra år.Sedan 1955 stod Öved-Östraby Skytteförening tillsammans med Bw90 IF som arrangör för firandet som i fjor 2014 ställdes in pga av att omkostnaderna blivit för stora för arrangörerna.

Men i år 2015 blev det nystart för midsommarfirandet i Öveds Eke med Sjöbo IF och Wollsjö AIF som arrangörer.

Båda dagarna inleddes med dans kring midsommarstången som besökarna fick va med och klä på midsommarafton.

På midsommaraftons kväll äntrade den tidigare frontfiguren i The Boopers , Peter Jezewski scenen i eket med The Chiefs och bjöd besökarna på fartfylld 50-talsrock.

Hasse ”Kvinnaböske” Andersson blev stor publikfavorit i årets melodifestival med sin låt Guld och gröna skogar.Karriären har tagit ny fart och han har fått nya fans.Fram tills jul finns över 90 spelningar inbokade plus tv-program och medverkan i tidningar och radio. Alla vill ha en bit av Hasse.På midsommardagens eftermiddag kom han till eket och med sig hade han sitt band samt Jannike Stenlund.På plats i eket fanns då 7000 personer.

Därefter äntrade trubadurerna Filip och Daniel scenen innan det blev dans till Diamantorkester från Svedala.Båda kvällarna avslutas med DJ.

Totalt kom 8500 till årets midsommarfirande i Öveds Eke.

Eket2015_23

>> Fler bilder från Öveds Eke

-Text och foto: Thomas Persson / nyheter7.se 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *