Nyheter skåne

Musikhjälpen har startat

december 12, 2018

SR och SVT har flyttat in på Stortorget i Lund.På torget står en glasbur uppsatt.På Måndagskvällen den 10 december gick startskottet för Musikhjälpen 2018.

Då låstes programledarna Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz in buren där de kommer göra en sju dagars lång direktsändning och samla in pengar till välgörande ändamål.Temat i årets Musikhjälpen är ”Alla har rätt att funka olika”.Farah Abadi deltar för andra året i rad.

– Det har varit en ynnest att arbeta med förberedelserna inför Musikhjälpen. Att dagligen ta del av det engagemang som människor visar för Musikhjälpen har varit hjärtevärmande. Det blir en vecka med kärlek och musik, där vi i Lund tillsammans gör skillnad, säger Lotta Brusk , kommunens samordnare för Musikhjälpen i ett pressmeddelande.

På Onsdagen hade det samlats in 10 000 000 miljoner kronor.Musikhjälpen startades 2008 med premiär i Malmö.Då samlades 3 miljoner kronor in.74 miljoner kronor samlades in förra året.

Under veckan gästas buren av olika gäster och artister.Första artist ut på måndagskvällen var Molly Sandén.Molly var en av programledarena förra året tillsammans med Farah Abadi och Kalle Zackari Wahlström.

Runt om i landet är det många som engagerar sig i Musikhjälpen och ordnar olika aktiviteter.

Bland annat team 7 och grundsärskolan på Färsingaskolan i Sjöbo som säljer armband som de själva tillverkat.

Vi på nyheter7 engagerar oss också och ordnar en tomteparad i Lund lördagen den 15/12 kl 13.Vi har skapat en digital bössa.Ge gärna ett bidrag i den.Länk nedan.

Foto:Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Foto:Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Flashmob Lunds tekniska högskola Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Foto: Marcus Skogström/SVT
FÖRSTA REDOVISNING AV ENGAGEMANG OCH INSAMLADE PENGAR med hjälp av Gymnaster från Lugi gymnastik. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

https://bossan.musikhjalpen.se/insamlingar/tomteparad-lund

-Av: nyheter7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.