Nationaldagen firades med föreningsaktiviteter

Söndagen den 6 juni firades Sveriges nationaldag och Svenska flaggans dag. Med anledning av pandemin var även 2021 års nationaldagsfirande annorlunda.

I Hörby bjöd Hörby Kommun tillsammans med föreningslivet in till en aktivitetsrunda hos 7 olika föreningar.Nyheter7 besökte några av dem.

I Ringsjöparken fanns Frosta OK på plats.De hade satt upp en enkel orienteringsbana som man fick prova på.

Vid lekplatsen vid Söderängen fanns föreningen Jöns Henrikssons Minne på plats. De hade bjudit in två 10-åriga tjejer Ester och Ella som visade käpphästhoppning och hade byggt upp en bana som man fick prova.Tjejerna berättar det kändes cool att de blivit tillfrågade att göra det.Tjejerna gör egna käpphästar

Varför blev det just käpphästaktivitet?

-Vi vill påminna om att Östra Sallerup hade en skvadron , en av åtta i Skåne.Det fanns mycket hästar i området då.Sen vill vi också gärna ha kontakt med familjer som har barn som tycker det är kul med käpphästar berättar Eva Grip i föreningen.

Under dagen kunde man även testa att köra rallybil på en E-sport-rigg samt träffa rallyförare hos SMK Hörby och en bit därifrån prova på att spela beachhandboll hos IK Lågan.

-Text och Foto:Thomas Persson/nyheter7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *