Ny lekplats invigd i Klasaröd

DSC_5892

Sjöbo Kommuns samtliga tätorter har nu en tillgänglighetsanpassad lekplats.I Klasaröd invigde kommunalrådet Stefan Lundgren Lördagen den 27 juni kommunens sjätte tillgänglighetsanpassade lekplats isamband med med en hemvändardag i byn.

Lekplatsen som ligger i en park i närheten av byns idrottsplats är den sista som fått nya lekredskap och samtidigt blivit tillgänglighetsanpassad.Totalt har lekplatsen kostat 500 000 kronor.

De övriga tillgänglighetsanpassade lekplatserna finns i Sjöbo (två stycken), Blentarp, Lövestad och Bjärsjölagård.

Några som har koll på hur lekplatser är och skall vara är Bodil Johansson och hennes dotter Alva.De bor i Malmö och har sommarhus i Blentarp.De besöker alla Malmös lekplatser och skriver om dem på sin blogg.

nyheter7.se träffade dem vid lekplatsen några dagar efter invigningen så de kunde testa och bedöma hur lekplatsen är.

Hur skall en bra lekplats vara och vad måste finnas på en lekplats?

-En bra lekplats ska vara lekfull plats med mycket variation och inspirera till kreativitet.Det ska finnas gungor för att en lekplats ska kunna kalla sig för lekplats.Eller en fantastisk hinderbana.

Såhär tycker Bodil och Alva om lekplatsen:

Lekplatsen:

Här finns en hinderbana, balansgunga på tjockt flätat rep, liten grävskopa, klätterställning, kompisgunga och två gungor varav en för bebisar.

Vi tycker:

Att detta är en lekplatsen som till storleken påminner om en områdeslekplats men som bjuder på väldigt varierad lek. Vilket vi tycker om. Lekplatsen ligger i ett lummigt och picknickvänligt  område i slutet av en park som gör att leken blir ganska ostörd och kan utvecklas till något fantastiskt.

Vad vi vill ha där:

Alltid fint lekväder.

DSC_5894

DSC_5895

DSC_5896

DSC_5801

DSC_5803

DSC_5809

-Av: nyheter7.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.