nyheter7 besökte Perstorpsdagarna

Den 23-27 augusti var det dags för  Perstorpsdagarna i Perstorp.Fem dagar fyllda med olika aktiviteter.nyheter7 gjorde ett besök på Perstorpsdagarna fredagen den 25 augusti.

När nyheter7 anlände till torget pågick det barnunderhållning med Mamma Måd på scenen i tältet som var uppsatt på torget.

Därefter var det dags för Idol-tvåan Rebecka Karlsson att äntra scenen för sitt första uppträdde av två.Med sig hade hon även en yngre gästartist , 10-åriga Lowa Strand.

Efter derad uppträdde var det dags för talangjakt.Första pris i talangjakten var en studioinspelning hos ABF.Vann årets talangjakt gjorde Tina Ljungqvist från Lund med låten “Life on Mars” som hon spelade på piano.

Efter talangjakten var det dags för Dansuppvisning av ABF och sedan gjorde Rebecka och .. ännu ett uppträdde innan coverbandet COVERLOVERS avsutade fredagen.

Nyheter7 ställde några frågor till Lowa som var gästartist under Rebeckas framträddande.

Fråga 1: Hur var det att uppträda med Rebecka?

Det va jättkul att få uppträda igår! Jag va dock jättenervös för att jag va vaknade med feber och halsont. Men det gick bra ändå. Fick bra tips av Beckis hur jag skulle göra.

Fråga 2: Hur kommer det sig att du blev hennes gästartist?

Jag blev tillfrågad av Rebecka om jag ville vara med och sjunga några låtar på hennes gig i Perstorp. Och såklart jag ville!Vi är släkt. Min mamma Malin och Rebecka är nästkusiner, men vi säger kusiner. Vi har bott i Jönköping hela mitt liv så vi har aldrig umgåtts mer än snabb visiter om vi hunnit när vi varit i Skåne.Vi flytta ner för två år sedan, till Mörarp för min mamma kommer från Påarp. Så vi har bara hunnit träffas lite grand för hon är och giggar så ofta.Rebecka är min förebild för jag har velat sjunga sedan jag va tre år. Jag har alltid sjungit. Så det ligger i familjen.

Fråga 3: Hur gammal är du och hur länge har du sjungit?

Jag är 10 år gammal. Jag uppträdde första gången i skolan innan påsklovet. Jag har inte vågat innan. Jag har varit med i två talangtävlingar i sommar så detta va 7 gången bara som jag stod på scenen. Jag älskar det och det är det jag vill göra. Stå på scen och sjunga! Jag bryr mig inte om jag vinner i tävlingarna eller ej, bara jag får stå på scen sjunga låtar jag älskar!

Fråga 4: Vill du bli sångerska eller vad har du för dröm?

Jag vill bli veterinär och jobba med det när jag inte sjunger. Men min dröm är ju att kunna bara stå på scen och sjunga. Min mamma, pappa och storebror brukar säga att vi lever i en musikal för att jag alltid sjunger.

Malin Strand , mamma till Lowa berättar:

-Jag blev uppringt av Tina som frågade om Lowa ville ställa upp och sjunga och va Rebecka “speciella” gästartist.Vi vet att de har fullt upp, i synnerhet nu efter IDOL.Jag personligen har inte velat “utnyttja” att vi är släkt.Dels för att jag vill att Lowa ska få lyckas för att hon är hon, inte bara Rebeckas kusin.Inget som vi nämt när vi varit på talangtävlingar mm.Många som kom fram och sa: Hon kommer bli en stjärna!Jag är så glad och stolt över Rebecka, och att hon är en fantastisk förebild för min dotter.

-Av: nyheter7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.