Simma som en sjöjungfru

Sommarlovslediga barn och unga har under några dagar under vecka 29 kunnat lära sig att simma som en sjöjungfru under ledning av sjöjungfrun Athiraa eller Linda Ågren som hon heter i verkligheten .

Under veckan besökte Linda Dalbybadet , Genarpsbadet , Sandbybadet och Veberödsbadet under några eftermiddagstimmar.

Linda som föddes samma år som filmen Lilla sjöjungfrun hade premiär är professionell sjöjungfru.Som 4-åring besökte hon Disneyland i Paris och då blev sjöjungfrur hennes stora passion.Som första svensk deltog hon i december 2017 i Miss Mermaid International som hölls i Egypten.Där tävlade sjöjungfruar från hela världen mot varandra.

Att ha på sig och simma i konstgjorda fenor kallas för “mermaiding”.

nyheter7.se besökte Södra Sanby den 18 juli när Linda gästade Sandbybadet.

På plats i stora bassängen på badet fanns bland annat Ella och Tova som testade på att simma som en sjöjungfru.

Aktiviteten ingick i “Lov i Lund” – Lunds kommun gratisaktiviteter för barn och unga.

-Mermaiding har verkligen blivit ett uppskattat inslag i Lov i Lund.Lov i Lund är igång för andra året, i sommar mellan 16/6-10/8 (eventuellt även några mindre aktiviteter i vecka 33), så cirka 8 veckor. Vi jobbar tillsammans med flera av kommunens fritidsgårdar i de östra delarna och tre stycken i Lund (Linero, Klostergården och Norra Fäladen) med aktiviteter alla veckodagar! Lov i Lund finansieras av Socialstyrelsens sommarlovssatsning, ett statsbidrag alla kommuner kan ta del av för att anordna gratis lovaktiviteter för barn mellan 6-15 år berättar Ellen Isaksson,Koordinator för Lov i Lund.

-Av:nyheter7.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *