Sjöboelever har skrivit deckare

december 17, 2017 0 av nyheter7

Alla elever i årskurs 2 i de kommunala skolorna i Sjöbo samt elever från grundsärskolan har under hösten skrivit en deckare under ledning av författaren Tony Manieri.

Handlingen i boken utspelar sig i Sjöbo under Mikaela marknad där 8 personer står anklagade för att ha stulit kassan från det kringresande tivolit.

– Vi har haft önskemål från lärarna länge att satsa på författarbesök och skrivande, säger Paula Brante, ungdomskulturutvecklare. Här får eleverna både insikt i hur det går till att skriva en bok, samt en enorm självförtroendeboost – en bok som de själva har varit med och skrivit! Vi vill verkligen satsa på läs- och skrivfrämjande projekt, och med hjälp av skapande skola-bidraget från Kulturrådet kunde vi satsa lite extra på det här projektet.

Onsdagen den 6 december var det releasefest för boken på Flora Biografteater.

nyheter7.se har träffat några andra klassare på Emmanuelskolan som varit med och skrivit historien.

Vad tyckte ni om att skriva boken?

Det var jätte roligt att skriva boken för alla kan läsa den. Men det var också svårt. Det var svårt att komma på vad vi skulle skriva.

Vad tycker ni om att läsa böcker?

Det är roligt att läsa böcker. Det är spännande att läsa för man lär sig ord. För att få reda på vad som händer i slutet av boken.

Gillar ni deckare? Ja för dom är jätte spännande. Spännande och roligt att läsa nya böcker. Vi hade inte läst så mycket deckare innan Toni Manieri kom på besök.

Favoritdeckare: Tivoilrånet på Mikaeli marknad är vår favorit deckare. Lasse – Maja och Jack Nilsson böcker.

Hur känns det att vara författare? Det är roligt att skriva. Boken kan läsas av alla och då kanske dom känner igen vårt namn. Fast det är också lite pinsamt för då kan alla läsa vad man har skrivit. Vi är stolta över att ha varit med och skrivit boken. Vår bok finns att låna på Sjöbos bibliotek och det kommer att finnas två exemplar av den på Kungliga biblioteket i Stockholm.Vi har övat på våra autografer så att vi kunde skriva dom i våra böcker.

-Av: nyheter7.se