Skolelever i Lövestad intog nyrenoverade klassrum

LövestadSkola_1

På måndagen efter sportlovet kom eleverna på Lövestad skola tillbaka till en nästan helt ny skola.Då togs den delen som renoverats åter i bruk.

Birte som är Elevstödsamordnare på skolan visade runt i lokalerna vid nyheter7.se besök på skolan.

Både bottenvåningen och ovanvåningen är omgjorda.På bottenvåningen som tidigare inrymde fritids och förskola går årskurs F-3.På ovanvåningen går årskurs 4-6 samt så finns där ett rum för fritids samt en skapande sal.

Olika färgnyanser finns i de olika klassrummen som har försetts med bland annat nya möbler och modern teknik som speciella skåp där datorer och läsplattor kan ligga och laddas och grupprum intill klassrummen.

Vid sidan om trapphuset har man satt in en hiss för att förbättra tillgängligheten.

-Det bästa med ombyggnaden är att vi fått tillbaka vår skolgård och klassrummen blivit färggladare och vi har fått grupprum berättar tjejerna Maja , Felicia och Louise som går i fyran.

Samtidigt som de nyrenoverade klassrummen togs i bruk efter sportlovet har eleverna från skolan i Vanstad flyttat in.

Are som går i klass tre och som tidigare gått i Vanstad tycker det är bra att gå på skolan.

-Största skillnaden för vanstadbarnen är att de fått större skolgård och fler kamrater Christel , en av lärarna på skolan.F-3 klasserna i Lövestad och Vanstad har nu slagits samman.

-Äntligen säger skolans rektor Elisabeth Hammarqvist Arlefalk att första ettappen av ombyggnaden är klart.Det har blivit så bra.Det vi önskat har vi fått.Ungarna är jätteglada och personalen och jag också och föräldrarna också berättar Elisabeth.

Etapp två av arbetet på skolan inletts. Den gamla gymnastikbyggnaden har tömts för att byggas om och ge plats åt förskola och fritidsgård och en ny idrottshall skall byggas inom kort.

LövestadSkola_2

LövestadSkola_3

LövestadSkola_4Glada elever i de nyrenoverade lokalerna.

LövestadSkola_5

-Text och foto: Thomas Persson/nyheter7.se

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *