Skolelever sprang för cancersjuka barn

På fredagsförmiddagen den 3 maj samlades drygt 300 elever från Balderskolan i Staffanstorp i Balders hage samt vid mossen i Staffanstorp för att göra gemensam sak och springa in pengar till barn med cancer.

Skolan var en av sammanlagt 924 skolor i Sverige, Danmark, Norge och Finland som deltog i årets upplaga av “Team Rynkebys God morgon skollopp” som är ett välgörenhetsprojekt med rötter i Danmark.

I Sverige deltog 384 skolor / 106.000 elever.

Skolans yngsta elever i förskoleklass till tvåan höll till i Balders hage och skolans äldsta elever klass 3-6 begav sig till mossen vid reningsverket.

De yngsta eleverna skulle under 30 minuter ta sig runt en bana så många varv som möjligt och de äldsta 50 minuter.Efter varje avklarat varv fick eleverna en prick på handen.

På plats på de båda ställena fanns representanter från Team Rynkebys lundalag.

En av representanterna på plats i Staffanstorp var Ingela Lamartine:

-Det som gör att denna dag ger en sådan härlig energi, är att så många barn och skolpersonal engagerar sig i syfte att hjälpa sjuka barn. Skolloppet står för motion, gemenskap och välgörenhet. Eleverna springer till förmån för barn med allvarliga sjukdomar. Bra alla barn som kämpat idag och av styrkan att göra det tillsammans berättar Ingela.

Inför starten kunde eleverna ingå sponsoravtal med familj, vänner och lokala företag som sedan lovade att skänka några kronor per varv som eleven sprang under loppet.

Det var fjärde året Team Rynkebys God genomförde sitt Godmorgon skollopp på skolor runt om i Sverige, Danmark, Norge och Finland.

Skolorna i Danmark och Norge höll loppet fredagen innan påsklovet och i Sverige och Finland den första fredagen i Maj.

I fjor deltog 210 000 elever som tillsammans samlade in 18,2 miljoner kronor till Barncancerfonden.

-Text och foto: Thomas Persson/nyheter7.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *