Skräpplockning i Sjöbo

DSC_7164

Just nu pågår den rikstäckande kampanjen Håll Sverige rent.Flera skolor och kommuner deltar i kampanjen , bland annat Sjöbo.

På onsdagseftermiddagen den 20 april ordnade Sjöbo kommun skräpplockaraktivitet på två ställen i kommunen , Sövde och Vollsjö. Mellan klockan tre och fem fanns personal på plats där utrustade med skräpplockningsmaterial.

nyheter7.se gjorde ett besök på de båda ställena.På plats vid badkiosken i Sövde fanns Stefan Brage och Anders Åsberg.Marika Tagel-Mårtensson, avfalls- och miljöingenjör och samordnare för Håll Sverige rent-kampanjen i Sjöbo kommun fanns på plats på torget i Vollsjö.

Elever i klass fyra och grundsärskolan på Färsingaskolan i Sjöbo var under onsdagen ute och plockade skräp.Hjalmar Dahm berättar:

– Det blev över  50 elever. Vi delade upp oss i 4 grupper som gick till olika områden utanför skolan: kring Lillgårdens förskola, längst med bäcken, inne i Slarvaskogen och runt Mossen. Det blev fyra välfyllda stora sopsäckar, mest plast, hundbajspåsar, glasflaskor och cigarrettpaket. Nu ser omgivningarna genast mycket bättre ut. Dessutom är det säkrare för både vilda djur och husdjur att vistas här.Alla var nöjda, både med att jobba tillsammans och att lära känna varandra lite bättre. Det blir säkert fler tillfällen under året. Tyvärr tar ju nedskräpningen aldrig slut, utan sådana här dagar behövs lite då och då.

DSC_7165

Skräp2HjD

Foto:Privat

Skräp1HjD

Foto:Privat

-Av: nyheter7.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *