Skurups AIF:s spelare städade Skurup

Med handskar, gula sopsäckar och iklädda gula tröjor begav sig spelarna i Skurups AIF:s F/P 2011 lag ut i centrala Skurup under fyra timmar på söndagseftermiddagen 1 maj för att plocka skräp.Helgen efter var det dags för tjejerna i föreningens F07/08 lag att bege sig ut i Skurup för att städa.

Städningen ingick i kampanjen “Klara, färdiga, städa!” som organiseras av idrottens miljöorganisation Städa Sverige och finansieras av ICA Stiftelsen.Som tack för insatsen får de 6 000 kronor som de kan använda till cuper och utflykter.

Klara, färdiga, städa! har på fyra år växt till den största städning som Städa Sverige organiserar och täcker nu nästan hela landet. Premiären skedde på Valborgsmässoafton, lördag 30 april och pågick under en vecka till och med söndagen den 8 maj. I början av oktober sker även en andra omgång då ytterligare runt 100 platser städas.

– ICA är en nationell organisation liksom Städa Sverige och all ungdomsidrott finns över hela landet. Det är bara en tidsfråga innan vi i detta projekt städar i alla kommuner, säger Städa Sveriges VD Mats Wesslén.

– Förutom att städningen ger en positiv miljöeffekt på såväl kort som lång sikt, innebär den ett stöd till svensk idrottsrörelse och en investering i ungdomars ansvarstagande för den gemensamma miljön, säger Mats Wesslén.

– ICA-handlarna har historiskt alltid stöttat lokala idrottsföreningar och också haft ett stort engagemang för sin ort. Nu kombineras dessa intressen när ICA-handlare och lokala idrottsföreningar tar ett gemensamt ansvar för närmiljön, säger Peter Hägg, tf generalsekreterare ICA Stiftelsen.

-Av: Thomas Persson/nyheter7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *