Sportlov: Unga Skurupstalanger på scen

Talang_1

Onsdagen den 24 februari var det dags för sportlovets höjdpunkt i Skurup.Då arrangerades för 13:e året talangjakten Ung talang i Skurupshallen i Skurup.

Dagen började med audition där sammanlagt 30 olika bidrag ställde upp.Hälften av dessa gick vidare till finalen på onsdagskvällen.Tre klasser fanns att delta i Yngre , Äldre och Dans.

Klassen yngre vanns av Isabelle Gylldorff med Lukas Grahams “7 years”.

Klassen äldre vanns av Wilma Nilsson som framförde First Aid Kits “Emmylou”.

-Jag skulle sjunga upp för min musiklärare i skolan så gav han oss olika förslag på låtar så fråga jag han vilken han tyckte jag skulle ta för jag kunde inte bestämma mig. Så bestämde han denna och när jag sjöng upp tyckte jag det gick så bra så jag tänkte varför inte sjunga denna på ung talang? Så en kompis till mig Julius Holmström spelade in den med gitarr i lite lägre ton art sen körde jag på det berättar Wilma om varför hon valde att framföra denna låten.

-Jag har varit med 6 år i ung talang och kommit till final varje gång men detta var första gången jag vann.Jag har aldrig riktigt haft någon idol utan mest beundrat folket runt omkring mig men på senaste tiden har jag blivit väldigt fascinerad av Miriam bryant som gick från ingenting och gick på en musikalskola i bjärnum som vilken person som helst till att nu blivit så känd. De är fräckt berättar Wilma.

Wilda Weber var med och tävlade för femte gången , i år tillsammans med sina kusiner syskonen Julia och Amanda.De tre dansade till “Do it again” av Pia Mia, en låt som tjejerna tränat på sedan nyår och de tre tjejerna vann dansklassen.

I fjor fanns inga killar alls med. I år var två killar med och 8-årige Emanuel Papp tog sig till finalen genom att dansa som sin idol Justin Bieber.

> Hör intervju med Isabelle:

> Hör intervju med Wilda , Julia och Amanda: (2 st ljudfiler)

Talang_3

Talang_4
Foto: Privat.

DSC_5416

-Av: nyheter7.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *